Meny
Om stiftelsen
Samhällsutveckling

Bidrag till ungdomsidrott via RF-SISU

Barn som idrottar i olika sporter

Under 2021 lanserade Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa i samverkan med RF-SISU ett nytt bidrag för att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. En satsning som har fortsatt kommande år och stödet finns även 2024 där ansökan görs via RF-SISU.

Om stödet

Syftet är att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningarna ska vara anslutna till Riksidrottsförbundet. Bidragen som ges ska inte ha karaktär av sponsring utan ska bidra till utveckling av ett specifikt område som långsiktigt känns angeläget för samhällsutvecklingen. Inom varje kommun finns 60 000 kr per år att fördela. I samråd med RF-SISU har stiftelsen beslutat att prioritera stöd inom tre områden:

 • Föreningsägda anläggningar - stöd till renoveringsprojekt - stöd till energi- och miljöprojekt och stöd till idrottsytor - mindre projekt
 • Unga ledare
 • Material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling”

Så söker föreningar stödet

Ta kontakt med aktuellt RF-SISU distrikt.

 • Gotland
  Kontaktuppgifter: RF-SISU Gotland
 • Jönköpings län
  I Jönköpings län riktar sig stödet till föreningar i Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo kommun.
  Kontaktuppgifter: RF-SISU Småland
 • Skaraborg
  I Skaraborg riktar sig stödet till föreningar i Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro och Töreboda kommun.
  Kontaktuppgifter: RF-SISU Västra Götaland
 • Värmland
  I Värmland riktar sig stödet till föreningar i Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Säffle och Torsby kommun,
  Kontaktuppgifter: RF-SISU Värmland
 • Östergötland
  I Östergötland riktar sig stödet till föreningar i Boxholm, Finspång, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping och Ödeshög kommun.Kontaktuppgifter: RF-SISU Östergötland

Offentliggörande av bidrag

Sparbanksstiftelsen Alfa är en stor och engagerad ägare i Swedbank. Tack vare den aktieutdelning vi får genom ägandet i Swedbank kan vi dela ut bidrag inom vårt verksamhetsområde. Tillsammans är vi ett kretslopp för positiv utveckling och det är anledningen till att Swedbank skall synliggöras när vi lämnar bidrag. Föreningar som erhåller bidrag förväntas delta vid gemensam samling efter aktuellt bidragsår, i samband med offentliggörande av erhållna bidrag.